Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Híreink 2006. évi hírek Partnerság és Prevenció - versenyfelhívás

Partnerság és Prevenció - versenyfelhívás

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete a 2004-ben indult Partnerség és Prevenció programsorozat keretében a a Mobilitás Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodával, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával, és a Pest Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal közösen versenyt hirdet Pest megyei általános iskolák részére.

A vetélkedőn, melynek célja az egészségtudatosabb életmódra felkészítés, a megyei iskolák 7-8. osztályos tanulói 5 fős csapatokkal vehetnek részt.
A verseny több témakört dolgoz majd fel: egészséges táplálkozás és egészséges életmód, bűn- és baleset-megelőzés, kábítószer prevenció, mentálhigiéné, az AIDS veszélyei, valamint az elsősegély-nyújtás és a véradás fontossága.
 
A teljes versenyfelhívás, versenyleírás és a jelentkezési lap innen letölthető.

 

„PARTNERSÉG ÉS PREVENCIÓ” VERSENYFELHÍVÁS

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, a Mobilitás Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, és a Pest Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat felhívást intéz Pest megye általános iskoláihoz prevenciós vetélkedőn való részvételre. 7-8. osztályos diákok (13-14 éves korosztály) 5 fős csapatainak jelentkezését várjuk!

A témakörök:
v egészséges táplálkozás és egészséges életmód,
v bűn- és baleset-megelőzés,
v kábítószer prevenció,
v mentálhigiéné,
v az AIDS veszélyei,
v az elsősegély-nyújtás és a véradás fontossága.

A nevezés feltétele:
A mellékelt jelentkezési lap visszaküldése legkésőbb 2006. szeptember 29-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, vagy az 1/269-0907 fax számra.
(A jelentkezési lap és a részletes versenyleírás elektronikus formátuma letölthető a www.kmriszi.hu, a www.police.hu, és a www.pestmegye.voroskereszt.hu oldalakról is.)

A jelentkezések beérkezését követően visszaigazolást küldünk a csapatok részére, melyben részletes tájékoztatást adunk a verseny további menetéről.

A résztvevő csapatok közül kistérségenként 1-1 csapat juthat tovább a második, döntő fordulóba, melynek helyszíne a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság székházának auditóriuma lesz.

 

VERSENYLEÍRÁS


A PARTNERSÉG ÉS PREVENCIÓ rendezvénysorozat 2004-ben indult a Pest megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére, mely egy szakképzés-sorozattal igyekezett a rendőrség munkáját bemutatni a médián keresztül a lakosság felé.
2005-ben a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetével és a Mobilitás Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodájával együttműködve jött lére egy nemzetközi / regionális szakmai konferencia, amely a szektorok közötti együttműködést volt hivatott segíteni a kábítószer prevenció területén.
2006-ban a Pest Megyei ÁNTSZ csatlakozásával egy, a fiatalokat megcélzó versenysorozatot kívánunk megvalósítani, melynek célja egy egészségtudatosabb életmódra való felkészítés.

I. Jelentkezés
A jelentkezési lapokat a versenyfelhívással együtt a szervezők Pest Megye általános iskoláihoz juttatják el. A versenyre 5 fős, 7-8. osztályos (13-14 éves tanulókból álló) csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2006. szeptember 29. (péntek).
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Fax szám: +36-1/269-0907

II. 1. forduló
A beérkezett jelentkezéseket minden esetben visszaigazoljuk, valamint mellékeljük a részletes feladatleírást, amelyet a csapatoknak teljesíteniük kell. Az 1. forduló feladata egy esszé kidolgozása és egy plakátterv elkészítése lesz a versenyfelhívásban megadott 6 témakör valamelyikéről. A beérkezett munkákat a 4 szervező intézmény 1-1 képviselőjéből álló zsűri értékeli, és kistérségenként 1-1 csapatot juttat majd a döntőbe.

III. 2. forduló – döntő
A döntő vetélkedő megrendezésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon kerül sor (Rendőrség Igazgatási Központ, Auditórium) legkésőbb 2006. december 15-ig, melyre hivatalos meghívót kapnak a döntőbe jutott csapatok és kísérőik, egyúttal megküldjük részükre a döntőre való felkészülést segítő irodalomjegyzéket is.

A verseny valamennyi részletéről folyamatosan tájékozódhatnak az alábbi honlapokról:
www.pestmegye.voroskereszt.hu
www.kmriszi.hu
www.police.hu

A programért felelős személy elérhetőségei:
Kuti Zsolt – szociális koordinátor, Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36-30/686-2821

 

„PARTNERSÉG ÉS PREVENCIÓ”
- EGÉSZSÉGTUDATOS ÉLETMÓDRA FELKÉSZÍTŐ PROGRAMSOROZAT -

JELENTKEZÉSI LAP

Iskola neve, címe: 
Telefon/fax, e-mail: 
Az iskola igazgatójának neve: 
A felkészítő, kísérő felnőtt neve: 
A felkészítő, kísérő felnőtt telefonszáma, e-mail címe: 
A csapat tagjainak neve, kora(5 fő): 
 
 A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2006. szeptember 29- éig kérjük visszaküldeni az 1/269-0907-es fax számra, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre

Módosítás: ( 2009. július 01. szerda, 17:40 )  


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365