Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Abigél segít!

Kerekasztal konferenciával hívta fel a figyelmet a legnagyobb hazai humanitárius szervezet a bántalmazott nők érdekérvényesítésének problémájára. A Nőnapon szervezett eseményen több civil szervezet és hatósági szereplő is részt vett.

A konferencia szerves része a 2016 januárja óta futó Abigél programnak, amelynek célja a jelenleg vagy korábban bántalmazó környezetben élő nők támogatása, testi és lelki felépülésének elősegítése személyre szabott segítségnyújtással, közösségi klubtevékenységek formájában. A program szervezői az áldozatok önbizalmát és érdekérvényesítő képességét szeretnék erősíteni felkészített önkéntesek segítségével.

Kiemelt fontossága van az aktív hatósági és civil segítők bevonásának a programba, hiszen az innovatív dán mintára épülő modell most először valósul meg hazánkban. A Nőnapra időzített konferencián az érdeklődők bepillantást nyerhettek a tevékenység alapjaiba, a programban szereplők pedig megoszthatták saját tapasztalataikat és a legjobb önkéntes gyakorlatokat. A projekt menedzsere előadásában arról is beszélt, hogy már most olyan sikereket tudhatnak maguk mögött, hogy a foglalkozások hatására az egyik áldozat kilépett a bántalmazó környezetéből. Végül pedig a program pszichológusa arról tartott beszámolót, hogy a segítőnek, mentornak jelentkező önkénteseket milyen lehetséges módon lehet felkészíteni arra, hogy hatékonyan tudjanak segíteni bántalmazott társaiknak. A szakmai rendezvény célja az volt, hogy a projekt bemutatásával hozzájáruljon a jelzőrendszer tagjainak még eredményesebb közös munkájához.

A széles társadalmi összefogás szorgalmazásáért a Magyar Vöröskereszt meghívta a kormányzatot és többi segélyszervezetet is, így az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nők Szövetsége, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség mellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, valamint a Máltai Szeretetszolgálat is jelen volt a rendezvényen, és természetesen az Abigél ház önkéntesei is.

A Magyar Vöröskereszt a társadalmi elköteleződést és az információáramlást is erősíteni kívánja e témában, ezért egy microsite-ot hoztak létre, ahol mind a bántalmazott nők, mind pedig a civil lakosság tájékozódhat a lehetőségekről, megismerkedhetnek az áldozatok és a túlélők történeteivel, továbbá a projekt szakmai tréninganyaga is itt érhető el, amely az önkéntesek felkészítésének alapját képezte.

A hazai Abigél program a Dán, Bolgár és Román Vöröskereszt együttműködésében valósul meg az Európai Unió Jogok, Egyenlőség és Polgárság programjának támogatásával.

Módosítás: ( 2017. március 08. szerda, 15:17 )  


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365