Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Elsősegélynyújtás
Elsősegélynyújtás

Taroltak a szabolcsi elsősegélynyújtók

Fotó: Csordás ÁdámAz ország legjobb életmentői idén Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Vas, Baranya megyéből, valamint Budapestről kerültek ki. Ezúttal Nyíregyházán gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank és a Hübner-H Kft. támogatásával a 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 43. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Szombaton 315 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 18 felnőtt és 5 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 21 állomásos körpályán, Nyíregyháza belvárosában.

Bővebben...
 

43. OEV: a felnőtt kategória helyezettjei

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny felnőtt kategóriájának helyezései:

Bővebben...
 

43. OEV: az ifjúsági kategória helyezettjei

A 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ifjúsági kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

43. OEV: a gyermek kategória helyezettjei

A 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny gyermek kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

Ifjú életmentők versengnek Nyíregyházán

Ezúttal Nyíregyházán gyűlnek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank és a Hübner-H Kft. támogatásával a 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 43. éve szervezi meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Szombaton 315 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 18 felnőtt és 5 vendégcsapat) ad számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 21 állomásos körpályán, Nyíregyháza belvárosában. A fiatalok gyakorlati és elméleti elsősegélynyújtó tudását is teszteli majd a Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet imitátorainak segítségével élethű baleseti szituációkban kell helyt állniuk a versenyzőknek. A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelik, a lebonyolítást 220 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segíti, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenednek meg.


„A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége - a véradás mellett- az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása. Különösen fontos szerepet játszik ebben Országos Elsősegélynyújtó Versenyünk, ahol minden évben több száz gyermek és fiatal felnőtt bizonyítja be az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Bővebben...
 

Felhívás: 43. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 43. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket.

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+)

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

Bővebben...
 

Ők tudják, hogyan segítsenek egy fuldoklónak

Félrenyelés okozta fulladás, robbanás, közlekedési baleset és újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 42. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevő csapatoknak Szombathely belvárosában. A Magyar Vöröskereszt a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az esemény főtámogatója, idén is a Budapest Bank volt.

Ki a legjobb elsősegélynyújtó? Ezért a címért versengtek a megyék legjobb elsősegélynyújtói a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, Szombathelyen. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet immáron 42. alkalommal szervezte meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét.

A szombati döntőben 58 csapat, 290 versenyzője adott számot társadalmi és elsősegélynyújtási ismereteiről.  A versenyzőknek egy 20 állomásos, körpályán kellett teljesíteniük a feladatokat. A baleseti szituációk között volt félrenyelés okozta fulladás, robbanás miatti tömegbaleset, közlekedési baleset és az újraélesztési ismereteiket is be kellett mutatniuk a résztvevőknek.

A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást 120 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenedett meg.

A szimulációs gyakorlatokon gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban mérkőzhettek meg a résztvevők. Az általános iskolások között a Kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, a középiskolásoknál a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium csapata, míg a felnőtteknél a kaposvári EMS csapata bizonyult a legfelkészültebb elsősegélynyújtónak. 

Bővebben...
 

OEV: a felnőtt kategória helyezettjei

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny felnőtt kategóriájának helyezései:

Bővebben...
 

OEV: az ifjúsági kategória helyezései

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ifjúsági kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

OEV: a gyermek kategória helyezettjei

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny gyermek kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

Felhívás: 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 42. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket!

Bővebben...
 


1. oldal / 3


A NIOK Alapítvány támogatásával

Information in English - Hungarian Red Cross
IT-Nav Hungary - Webmail

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Fax:
+36 1 374 1393

Adószám: 19002093-2-41

Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.

10405004-00026542-00000005

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei