Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Elsősegélynyújtás
Elsősegélynyújtás

Felhívás: 43. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 43. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket.

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+)

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

Bővebben...
 

Ők tudják, hogyan segítsenek egy fuldoklónak

Félrenyelés okozta fulladás, robbanás, közlekedési baleset és újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 42. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevő csapatoknak Szombathely belvárosában. A Magyar Vöröskereszt a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az esemény főtámogatója, idén is a Budapest Bank volt.

Ki a legjobb elsősegélynyújtó? Ezért a címért versengtek a megyék legjobb elsősegélynyújtói a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, Szombathelyen. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet immáron 42. alkalommal szervezte meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét.

A szombati döntőben 58 csapat, 290 versenyzője adott számot társadalmi és elsősegélynyújtási ismereteiről.  A versenyzőknek egy 20 állomásos, körpályán kellett teljesíteniük a feladatokat. A baleseti szituációk között volt félrenyelés okozta fulladás, robbanás miatti tömegbaleset, közlekedési baleset és az újraélesztési ismereteiket is be kellett mutatniuk a résztvevőknek.

A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást 120 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenedett meg.

A szimulációs gyakorlatokon gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban mérkőzhettek meg a résztvevők. Az általános iskolások között a Kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, a középiskolásoknál a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium csapata, míg a felnőtteknél a kaposvári EMS csapata bizonyult a legfelkészültebb elsősegélynyújtónak. 

Bővebben...
 

OEV: a felnőtt kategória helyezettjei

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny felnőtt kategóriájának helyezései:

Bővebben...
 

OEV: az ifjúsági kategória helyezései

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ifjúsági kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

OEV: a gyermek kategória helyezettjei

A 42. Országos Elsősegélynyújtó Verseny gyermek kategóriájának helyezettjei:

Bővebben...
 

Felhívás: 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 42. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket!

Bővebben...
 

A 41. Országos Elsősegélynyújtó Verseny végeredménye

 

A Magyar Vöröskereszt 2012. szeptember 8-án, Szegeden rendezte meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A 41. Országos Elsősegélynyújtó Verseny végeredménye a következőképp alakult:

Bővebben...
 

Ki lett a legjobb elsősegélynyújtó?

Motoros baleset, gyalogosgázolás, vízbefulladás, csecsemő újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevőknek Szeged belvárosában, szombaton. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank támogatásával a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

Ki a legjobb elsősegélynyújtó? Ezért a címért versengtek a hazai és a külföldről érkezett csapatok szombaton, a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, Szegeden. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet immáron 41. alkalommal szervezte meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A szombati döntőben 49 csapat, 255 versenyzője adott számot társadalmi és elsősegélynyújtási ismereteiről. A megmérettetésre Szerbiából is jött egy csapat. A versenyzőknek egy 20 állomásos, körpályán kellett teljesíteniük a feladatokat. A baleseti szituációk között volt motoros baleset, vízbefulladás, gyalogos gázolás is.

Bővebben...
 

Felhívás: 41. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 41. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket!

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+). A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, illetve országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

Bővebben...
 

Életet menthet! - ma van az Elsősegélynyújtás Világnapja

A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani - hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás világnapján. Pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet.

Idén szeptember 10-én, szombaton van az Elsősegélynyújtás Világnapja. Ezen a napon az elsősegélynyújtásra kiképzett önkéntesek és laikusok által megmentett emberi életeket ünnepeljük.

A vészhelyzetben gyakran a legnagyobb gond a bizonytalanság: sokan nem hiszik el magukról, hogy tudnak segíteni. A Nemzetközi Vöröskereszt kimutatása szerint Nyugat-Európában a népesség döntő többsége kap elsősegély-képzést. Norvégiában a lakosság 95 százaléka, Ausztriában és Németországban 80 százaléka, míg Izlandon 75 százaléka kap használható és eredményes ismereteket e téren. Mindeközben számos országban az arány drámaian alacsony, mindössze 5-10 százalék közötti. Magyarország helyzete még ehhez képest is elszomorító. Hazánkban a lakosság mindössze 0,3 százaléka részesül megfelelő szintű és színvonalú elsősegély-képzésben, noha világszerte - főleg az időskorúak esetében - egyre nő a kockázat.

Bővebben...
 

Elsősegélynyújtók lepték el Zánkát

Vadászbaleset, kerékpáros közlekedési baleset, marószer okozta baleset – csak néhány kárhely, ahol helyt kellett állniuk azoknak a versenyzőknek, akik részt vettek a Magyar Vöröskereszt 40. Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, Zánkán.

A Magyar Vöröskereszt fő tevékenységei közé tartozik az elsősegélynyújtás oktatása, az elmúlt évben több mint 87 ezer elsősegélynyújtó vizsgát bonyolított le a szervezet. A gépjárművezetéshez szükséges 12 órás elsősegélynyújtó tanfolyam azonban közel sem biztosít annyi tudást, hogy egy komoly baleset sérültjeit megfelelően elláthassuk. A Vöröskereszt felmenőrendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenye során 5-6 ezer fiatal több mint 60 óra alatt tanulja meg az elsősegélynyújtáshoz szükséges ismereteket.

Bővebben...
 


1. oldal / 3


A NIOK Alapítvány támogatásával

Közösségi oldalak

Information in English - Hungarian Red Cross
IT-Nav Hungary - Webmail

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Fax:
+36 1 374 1393

Adószám: 19002093-2-41

Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.

10405004-00026542-00000005

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei